Sådan tørrer du sommerens urter

Det er skrappe sager, når man skal til at vænne sig til ikke bare lige at kunne gå ud på terrassen og høste massevis af urter til maden. For når nattefrosten lurer er der mange af sommerens urter der kaster håndklædet i ringen. Derfor er det en god ide at klippe dine yndlingsurter ned for at gemme dem til vinteren

Rosmarin til lammekøllen, mynte til teen og salvie mod forkølelse…

Sådan tørrer du sommerens urter Foto og Styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 1

Du gør sådan her:

  • Saml dine urter efter at morgenduggen er tørret
  • Skær, pluk eller pil, dårlige og kedelige blade væk
  • Hvis du er nødt til at skylle dem, så lad dem lufttørre
  • Saml urterne i hver sit bundt og bind dem sammen med en snor
  • Hæng dem med hovedet nedad i et varmt og ventileret rum
  • Efter en uges tid kan du komme dem på tætsluttende glas
Sådan tørrer du sommerens urter Foto og Styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 2

Oregano, dild, timian, rosmarin og salvie er bedst lufttørret

Hvor imod de mere fugtige urter som purløg, mynte og basilikum er bedre at ovntørre

Det gør du sådan her:

Placer urterne på en bageplade jævnt fordelt

Opvarm ovnen til 180 grader

Placer urterne i ovnen 2-4 timer, gerne med lågen lidt på klem

Sådan tørrer du sommerens urter Foto og Styling Dorthe Kvist Meltdesignstudio 3

På den måde har du dejlige hjemmedyrkede urter hele vinteren

God fornøjelse

 

( ; Dorthe

www.dorthekvist.dk