Træer i terrassen

I mit arbejde som havedesigner får jeg mange spændende opgaver, og i rigtig mange af dem indgår en terrasse. Jeg elsker terrasser, jeg elsker at tegne haver og en ting jeg også er vild med er træer, og i nogle af de seneste projekter jeg har tegnet, har jeg plantet træer i terrassen.
Træer i terrassen Dolle Dorthe Kvist Meltdesignstudio (1)

Et træ i terrassen er et smukt arkitektonisk element, det skaber spænding, er med til at definere rummet, og i særdeleshed at danne tag

ET træ er også en smuk levende parasol, der giver svalende skygge


Silke rosentræ mimosa Små smukke træer Dorthe Kvist Meltdesignst

ET af de træer jeg lige har placeret i en terrasse, nærmere betegnet en lille atriumgård, teglbelagt, med et lille springvand, grøn pergola og meget eksotisk stemning, var dette det persiske silketræ Albyzia

Jeg kan lide den lette form, den parasolformede krone, og så de meget eksotisk udseende blomster der sidder som små pink farvede kvaster på træet. Det er et usædvanligt træ der skiller sig ud, og i den grad understreger den eksotiske stemning af langt sydligere himmelstrøg, en de danske, hvor træet faktisk sagtens kan gro.

Hjortetaktræ træer i terrassen Dorthe Kvist Meltdesignstudio

Et andet træ som jeg synes egner sig fantastisk til at gro i en terrasse, er det lidt retro-agtige Hjortetaktræ

Jeg er vild med træets skulpturelle voksemåde, dets flammende farver om efteråret, og de dramatiske frøstande træet står med om vinteren.

Det er et træ der egner sig godt til moderne arkitektur

Træer i terrassen Dolle Dorthe Kvist Meltdesignstudio (1)Det giver naturligvis også en vis WOW-faktor at bygge sin terrasse rundt om et eksisterende træ, på den måde kan man virkelig få et gevaldigt stort træ i sin terrasse, som på billedet jeg har lånt HER

Hvad synes du om det, skal du også have træer i din terrasse?

( ; Dorthe
www.dorthekvist.dk