Den vertikale have

Sensommeren er en dejlig tid, og plantebegejstringen vil ingen ende tage, i hvert fald ikke hjemme hos mig.

Og selv på små terrasser er der heldigvis plads til masser af dejlige planter, hvis man har det rigtige gear

Den vertikale have Dorthe Kvist Meltdesignstudio a

For hvis du har mangel på plads, eller bare har kedelige vægge du gerne vil peppe op, så er det nemlig her den vertikale have kommer ind i billedet.

Det er smart at dyrke i højden for at spare på pladsen, men det er også en fin måde at skabe rum eller vægge på, i dit uderum.

Her har jeg samlet alle mine yndlings planter på en plantetrappe, som på meget lidt plads kan rumme en masse planter. Jeg har en dejlig blanding af grøntsager og krydderurter i mine gamle terrakotta potter som jeg synes bliver finere og finere med årene. Jeg har også lavet en lille køkkenhave i et pilefletbed der gemmer på salater og bladbeder.

Den lækre bambusstige er den perfekte holder til mine plantelommer, og så kan jeg endda flytte rundt på arrangementet alt efter sol og vind.

Den vertikale have Dorthe Kvist Meltdesignstudio b

Er pladsen knap, er lodret dyrkning det helt rigtige, og plantelommerne giver masser af ekstra plante-plads. Her har jeg valgt at flashe en af mine yndlingsblomster, nemlig den skønne skabiose. I krukkerne har jeg artiskok, palmekål, bronze fennikel og masser af dejlige urter.

Plantetrappe, bambusstige og pilefletbed er fra Nelson Garden

 

God fornøjelse med at dyrke i højden

-Dorthe ( ;

www.dorthekvist.dk